Istoria institutiei scolare, ce poarta in titulatura numele unuia dintre cei mai mari domnitori romani, incepe la 1 septembrie 1972, cand autoritatile judetene au hotarat infiintarea  Liceului de Constructii si Instalatii, cu profilurile constructii si instalatii in regimul comunist.

El se transforma, ulterior, in Liceul Industrial nr. 2, functionand cativa ani pe strada Odobescu, in actualul local al Seminarului Teologic. Incepand cu anul scolar 1974-1975, liceul primeste un local nou, actualul sediu.

Anul 1992 poate fi considerat un an de cotitura in istoria liceului, intrucat primeste o noua titulatura, Grupul Scolar „Alexandru Ioan Cuza” si profiluri prioritare au devenit, alaturi de cele de baza, si informatica si economicul.

In perioada 1995-1996 se infiinteaza in cadrul liceului, Scoala Postliceala de Finante-Banci. Functioneaza si clase de gimnaziu si ulterior, clase de SAM (Scoala de Arte si Meserii).

Dupa anii 2000, ca urmare a evolutiei tehnicii si a dezvoltarii societatii, prezentul inseamna aparitia, in cadrul liceului, a unor profiluri noi: tehnician – mecatronist, tehnician in activitati economice, tehnician in activitati  de comert, in cadrul profilului teoretic, s-au infiintat clase de matematica-informatica, cu intensiv informatica si matematica-informatica cu limba engleza, intensiv. Prezentul inseamna absolventii cu care ne mandrim, care au facut cinste liceului si celor care i-au instruit, urmand forme superioare de invatamant si specializandu-se in domenii diverse.

Prezentul mai inseamna si o bogata baza didactico-materiala, cu dotari ce respecta standardele impuse de programele scolare.

In 2009, a fost dezvelita placa memoriala a lui Al. I. Cuza.

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza pune bazele Romaniei Moderne:

1863  – secularizarea averilor manastiresti

1864  - Codul Penal

          - reforma agrara

          - legea sistemului de unitati si masuri metrice

          - legea instructiuniipublice

          - legea organizariipublice

          - Codul Civil

Primele institutii de invatamant superior din Romania

1860 - Iasi

1864 - Bucuresti

Copyright 2012 Grup Școlar "Alexandru Ioan Cuza Slobozia". Toate drepturile rezervate.
Site creat de Adina Lambru

Copyright 2011. Auto Insurance Quotes.